
dijous, 31 de desembre del 2009
Agraïments

Valoració personal

Les entrades que he disfrutat més i que crec que han sigut molt treballades són:
L'entrada amb L'Audacity
La publicació d'un Power Point a SlideBoom
Els projectes telemàtics
Bé, aqui despedeixo el bloc de GITIC, i només puc dir gràcies.
Guió Curt

dimarts, 29 de desembre del 2009
Mapa Conceptual

La Noa i jo, per a la realització d'aquesta pràctica, vàrem pensar que el millor mapa concetual que podiem realitzar era el relacionat amb la nostra exposició sobre el territori.
La composició del text
- Anàlisi de la situació comunicativa:
- Esctoctura del text
- Revisió de continguts
- Revisió gramatical
Propietats del text/discurs
Les metàfores
a) Primer de tot vam fer un dictat utilitzant el Word. Després cadascú canvià de lloc i assenyalà (amb el marcador groc) els llocs del text del company on creia que hi havia faltes d'ortografia. A continuació cadascú tornà al seu text i assenyalà en vermell les correccions que el company li havia assenyalati i en blau els fragments que el company li ha assenyalà però que ell creia que ja estaven bé. Aquesta activitat, podem dir que fa treferència a la metàfora de l'ordinador com a eina (L'ordinador proporciona una experiència mediada del món físic, es situa entre nosaltres i la realitat, ens dóna una visió indirecta del que passa però alhora ens proporciona eines molt potents)
b) Vàrem descargar la demo del prog

c) Vam anar a la zona clic i vàrem probar el programa relacionat amb l'utillatge químic. Haig de dir que a mi no hem va resultar gaire complicat ja que treballo en un laboratori on utilitzo a diari tots els utillatges que presenta aquest zona clic. Juntament


d) Per últim, vàrem constatar el sentit de la metàfora de l'ordinador com alumne mitjançant el programa de la tortuga.
No puc acabar aquesta entrada sense que tothoma pugui entendre què és el llengautge Logo. Tal i com diu la Viquipèdia, el llenguatge LOGO és un llenguatge tan senzill que permet ensenyar a programar als infants a través del joc i l'experimentació, introduint també conceptes de matemàtiques, geometria cartesiana i trigonometria de forma intiïtiva. Abans que els ordinadors personals permetessin el dibuix de gràfics per pantalla LOGO disposava d'un sistema de traçat de gràfics: "la tortuga". "La tortuga" era un petit robot que rebia instruccions simples de LOGO i que movent-se pel damunt d'un paper arrossegant un llapis dibuixava gràfics complexos. Mitjançant els gràfics de tortu

divendres, 25 de desembre del 2009
El món de les Webquest

Les webquest es basen en el constructivisme, és a dir, en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir dels coneixements propis previs. Van ser ideades per en Bernie Dodge l'any 1995 amb l'ajut d'en Tom March en el desenvolupament pràctic. Moltes de les webquests es creen a partir de generadors si els professors no saben programació.
Una webquest és una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. Es tracta d'una activitat de cerca guiada en la xarxa.
L'estructura bàsica d'una Webquest, consta de: Introducció, tasca, procés, recursos, avaluació, conclusió i orientacions per al professor.

La seva aplicació, te moltes possiblitats educatives; a continuació, en cito algunes de les que a mi, hem semblen més rellevants:
- Suposa una forma d'utilitzar didacticament Internet: plantejem tasques en les quals els recursos es troben en la xarxa.
- L'alumne treballa autonomament construint el coneixement. El docent orienta tot el procés.
- Té com a finalitat el treball en grup. A cada alumne, se li assigna un rol.
- Fomenta les competències derivades de l'ús d'Internet ja que els alumnes naveguen per la xarxa realitzant les activitats.
- Són relativament senzilles de planificar pel mestre, motivadores pels alumnes i fàcils d'adaptar a les necessitats de l'aula.
Crec que és molt interessant la forma que les webquest teten d'ensenyar, ja que a més d'introduir-los al món de les noves tecnologies, aprenen fomentant el seu interès, doncs és una manera molt didàctica i divertida d'aprendre conceptes, es motiva per investigar per ells mateixos.
Enlaços d'interès:
Comunitat catalana de webquest
Després d'haver aprofundit una mica en el què son les webquest, he arribat a la conclusió de que són molt interessants ja que permet que l'alumne elabori els seus coneixements i també fomenta la col·laboració i cooperació entre alumnes.
dijous, 24 de desembre del 2009
Què són els projectes telemàtics?

Un projecte telemàtic consisteix a dur a terme unes determinades activitats conjuntament amb altres escoles, i intercanviar-ne els resultats per internet. Amb això es pretèn fomentar el treball cooperatiu i la comunicació entre les escoles, de manera que als continguts propis de cada àrea s'hi afegeixin uns nous valors: el treball en grup, comparir tant responsabilitats com informació, aprendre dels altres, respectar opinions i cultures diferents...
Tot i això, per a paricipar en un projecte d'aquest estil, requereix un esforç de preparació per part del professor, que queda sovint recompensat per un grau d'implicació molt elevat per part de l'alumnat. És molt important per part del docent, complir el compromís de participació de principi a fi ja que l'abandonament refercuteix molt negativament en els alumnes.
L'ATLES és també un lloc de trobada, de reflexió i d'aprenentatge col·laboratiu. Una manera de promoure, a través de les TIC, la igualtat, la tolerància, el multilingüisme i el pluralisme en totes les seves expressions.
Les pròpies experiències dels alumnes ajuden a generar fitxes i peces de coneixement que es posen a la disposició de la resta de la comunitat. Aquestes fitxes poden respondre a diferents temes: geografia, literatura, tradicions culturals, idiomes, instruments musicals, arquitectura, gastronomia... Gràcies a la participació activa dels estudiants, professors i familiars es genera una gran biblioteca multimèdia (fotos, textos, vídeos, música, entrevistes) vinculada a les diferents àrees curriculars.
La geolocalització, innovador recurs tecnològic, permet vincular les fitxes a llocs geogràfics concrets. L’ATLES és un autèntic mapa de la multiculturalitat que facilita l'intercanvi de coneixements entre cultures, creant llaços d'amistat i cooperació i promovent el diàleg.
He trobat molt interessant aquest projecte telemàtic ja que està obert a tothom, per participar-hi, només tens que inscriure la teva escola, sigui d'on sigui. Consta d'un atlas (google maps) el qual cliques a la zona que vulguis i apareix les fitxes que s'hi han realitzat. Jo hi he estat navegant una miqueta, i he vist des de classes de l'Equador fins a classes Catalanes.
dimecres, 16 de desembre del 2009
Llegir en veu alta

dijous, 3 de desembre del 2009
Setmana educativa
dissabte, 28 de novembre del 2009
Anàlisis d'un anunci
El llenguatge audiovisual

dilluns, 23 de novembre del 2009
Actualitat educativa
Actualitat educativa

Qui ets tu?

Es una noia d’estatura mitjana, els ulls collor blau transparent i els cabells curts, castanys i desiguals. Es una amant dels tatuatges, i així ho mostra portant-ne diversos al llarg de tot el seu cos. Acostuma a portar malles amb faldilles cosides per la seva mare pel que podem deduir que li agrada i valora molt l’artesania.
Per altra banda és una noia apassionada, independent i segura de si mateixa, d’aqui que hagi escollit la seva ma amb el dit aixecat per descríurela. S’interessa molt per les coses que fa i li agrada fer-les ben fetes. Sap el que vol, és lluitadora i bona companya. En fi, des del meu punt de vista, crec que arribarà a ser una molt bona mestra.
Sabeu qui és????
LA NOA
dimarts, 3 de novembre del 2009
Seminari:L'Elogi de la feblesa

Enrica, tu m'has marcat!!
dilluns, 26 d’octubre del 2009
Qui ets tu?

A continuació, us mostro alguns dels treballs exposats:
Un cop feta la passejada vam intentar averiguar entre tots el per què de cada fotografia i finalment, l'autor ens va constatar o corregir el motiu que l'havia impulsat a realitzar-la.
diumenge, 25 d’octubre del 2009
Competències lingüístiques




diumenge, 18 d’octubre del 2009
La blogosfera
Espero que us sigui útil
Les TIC
dimarts, 13 d’octubre del 2009
Descripció
diumenge, 11 d’octubre del 2009
Seminari

- Premis Catalunya d'educació per a Blanquerna
- Antena 3 posa a debat l'educació amb "Curso del 63"
- França ofereix diners als etudiants per anar a classe.
Informe Pisa: Compartit a SlideShare
http://www.slideshare.net/annariborubio/sistema-educatiu-a-espanya
dimecres, 7 d’octubre del 2009
Dia 1

L'Imma, va començar dient que el kit indispensable de l'alumne per aquesta assignatura eren una càmara digital i un pen drive, cosa que em va deixar una mica desconcertada alhora que intrigada.
* Lectura de textos i llibre
* Recitació
* Debat
* Exposició oral per parelles
La veritat es que jo, personalment vaig sortir de la classe una miqueta estressada alhora que gratament sorpresa pels continguts de l'assignatura.
dissabte, 3 d’octubre del 2009
Joel Joan

A l'escola, és feien moltes activitats diverses: castellers, balls de bastons, art dramàtic...
A l'Anna li agradava molt el teatre,en les representacions, ella sempre feia papers principals. Quan van arribar els nadals, es va començar a preparar l'obra que s'exhibiria als pares (Los Olivos) i com sempre, s'hi va posar amb moltes ganes i amb molta iniciativa, tant és així que va acabar obtenint un paper protagonista.
A la classe tothom sabia que a l'Anna li agradava molt aquest món i que un dels seus actors predilectes era en Joel Joan Jové (fill d'una mestra de l'escola).
Un bon dia, tots els nens estaven a classe disposats a començar a assajar i de cop i volta va entrar per la porta en....Joel!!! Tots es van quedar al·lucinats en veure'l i la primera reacció va ser mirar fixament a l'Anna, a veure quina era la seva expressió; que va ser de total i absoluta fascinació.
De cop i volta en Joel va dir:
- "On està aquesta noia que m'han dit que li agrada tant el teatre?"
L'Anna es va començar a posar vermella i tots la van assenyalar. En Joel es va apropar a ella i li va fer dos petons.
Va ser un dels moments més intensos que ella havia viscut fins aleshores. L'Anna mai oblidaria aquell dia; ara té 27 anys i cada vegada que el veu ja sigui al teatre o a la televisió, les emocions la transporten en aquella classe i en aquell moment.
La Caputxeta vermella
Per carregar el fitxer, he seguit dos passos, buscant amb el Google. Per una banda, he buscat una web que em generés automàticament el codi html per incrustar el reproductor Windows Media Player. I per una altra, he pujat el fitxer a una web que permet emmagatzemar gratuïtament fitxers en format MP3. Un cop he obtingut la ruta del fitxer MP3,l'he posat a dins del codi del reproductor.
Fotografia distorsionada
Amb el Gimp, he utilitzat filtres de llum, que com a resultat, han donat aquesta "monstruositat". L'he titulada "fotopredator", ja que l'efecte principal es diu "Depredaror", que emula la visió que tenia l'alienígena de la pel.lícula.

diumenge, 20 de setembre del 2009
Ordinadors + Anna = ?

Reflexionant sobre el tema, penso que realment la relació és gairebé inexistent fins fa relativament pocs anys.
A l'EGB, teníem pc's per fer servir en una aula d'informàtica. Però no recordo si realment era una assignatura. Només sé, que els hi prestàvem molt poca atenció.
Posteriorment, a Secundària si que hi havia l'assignatura d'informàtica, però tampoc no despertava un especial interès en mi. Puc dir que la primera vegada que hem vaig posar davant d'un ordinador va ser per a la realització del treball de recerca, i com hem va costar.....
A partir d'aquí, puc dir que tot el què he anat aprenent ha estat de forma autodidacta i sobretot a la feina. És a dir, per una sèrie de necessitats. Amb l'Excel, vaig poder veure les possibilitats que una full de càlcul m'oferia; de manera estrictament lligada a la meva vocació científica. Actualment, amb els avantatges d'Internet, també he anat descobrint coses que m'interessen; com per exemple la traducció de textos, la busca d'informació (d'oci i professional), el correu electrònic, el facebook, etc.
També he après a manejar l'ofimàtica en general, havent de crear documents de Word, presentacions de Power Point i fins i tot creació de bases de dades amb Acces.
Imatges: http://www.fotosearch.com/