dissabte, 28 de novembre del 2009

El llenguatge audiovisual

El passat dia 22 d'octube, a la classe de COED de gran grup, vàrem parlar sobre el llenguatge audiovisual. La Imma, per explicar-ho d'una manera més amena, va passar una conferència del Guillermo Orozco ( professor del departament d'estudis de comunicació social de la Universitat de Guadalajara de Mèxic).

Ens parla de que les imatges, són un codi universal i que tots creiem que sabem vèure-les, però això no és cert, hi han moltes coses que no es veuen a simple vista (la posició de la càmara, els plans...) ja que segons com es gravi, li pots estar donant un significat o un altre. Tots els humans som audiència, però hem d'aprendre a fer-ho. És important que hi hagi una educació en mitjans de comunicació i això s'ha de fer des de l'escola, la família i els pròpis mitjans. La relació que els infants poden arrribar a tenir-hi, ha d'estar mediada sobretot per la família, però també per l'escola. No s'ha de deixar que el nen absorbeixi tots els continguts que li dona la TV, se l'ha d'ensenyar.

També és cert que, inevitablement, els mitjans de comunicació (encara que ells no ho vulguin) estan tenintun efecte comunicatiu, i és per això que ells, en certa manera, també se n'haurien de fer responsables.
Per tot lo explicat anteriorment, s'arriba a la conclusió de que, hem de fer una abatetització pedagògica visual i digital entre tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada