dijous, 3 de desembre del 2009

Setmana educativa

Jo no vaig poder assistir a la majoria de les jornades que és van realitzar ja que quasi totes eren al matí. Ahir, al seminari cada persona va explicar breument les seves experiències a les escoles que vàren anar el dijous dia 19 de novembre. A continuació, en faré una pinzellada de cadascuna:

1.- L'Àlvar ens va explicar que va anar a l'Estel Guinardó, que és una escola pública de la generalitat, d'una línia , que abarquen des de P3 a 6è de primària. Ens va comentar que el que més li va sobtar és que fan coses com d'escola rural és a dir que es mesclen entre ells (els grans ajuden als petits) i això fomenta la confiança.

2.- La Núria va relatar la seva experiència al Pere Vergés, escola concertada situada a Badalona. La Núria va destacar sobretot la rigidesa amb la que tracten als seus alumnes (p.ex. no els deixen menjar fruita amb les mans). També va observar que treballen amb centres d'interès escollits pels mestres. Des de petits, assignen a cada nen a un color el qual durarà fins la sortida de l'escola, això fa que hi hagi un sentiment d'equip i d'unió entre persones.

3.- El Marc, ens va comentar les seves vivències a l'Arc Iris, escola pública minicipal i d'una sola línia. Ens va comentar que treballen per projectes i que els nenes tenen molta autonomia (ràdio a l'escola). També ens va recalcar que tenen unes infrastuctures impresionants, patis, jardins....

4.- El Javi i la Carol van anar a l'escola Dovella que es troba al districte de Sant Martí, és una escola pública de la Generelitat i d'una sola línia. Van destacar que es treballa molt l'expressió artística, plàstica i musical i que fomenten molt el treball en grup i l'autonomia en l'aprenentatge.

5.- La Cris i la Marta, vàren anar a l'escola pública Pompeu Fabra que està situada a Sant Andreu. Elles ens van transmetre com a tasca més important que allà shi realitza, la gran originalitat que tenen els nens i els mestres alhora de decorar l'escola. També que es treballa per projectes i que els nens, a partir de 4art de primària, ja fan exposicions orals davant de pares, mestres i altres alumnes.