dilluns, 26 d’octubre del 2009

Qui ets tu?

El passat dimarts dia 20 d'octubre, a classe de COED de petit grup, vàrem realitzar l'activitat qui ets tu? Aquesta, consistia en descriure una persona qualsevol de la classe a partir d'una fotografia, que podia ser del seu rostre, d'alguna part del seu cos o d'algun objecte que el relacionés.

A mida que vam arribar a classe, vàrem penjar les fotografies que cadascú havia escollit per les parets de l'aula. A continuació vam fer una passejadeta per poder observar totes les imatges, intentant averiguar de qui eren. La veritat es que, en general, el nivell de presentació va ser molt bo, ja que hi van haver des de fotos retocades fins a collages molt treballats.


A continuació, us mostro alguns dels treballs exposats:









Un cop feta la passejada vam intentar averiguar entre tots el per què de cada fotografia i finalment, l'autor ens va constatar o corregir el motiu que l'havia impulsat a realitzar-la.

Personalment, crec que l'activitat de qui ets tu, va ser molt positiva per a tots i totes.
A vosaltres que us va semblar?

diumenge, 25 d’octubre del 2009

Competències lingüístiques

El dia 8 d'octubre, a la classse de gran grup, vàrem treballar les competències basiques de l'àmbit lingüístic, termes que són molt bàsics per al nostre dia a dia però que crec que és important de saber definir:

- Llegir --> És el procés mitjançant el qual comprenem un text escrit. Per tant podem dir que LLEGIR = COMPRENDRE.

- Escriure--> Procés através del qual es produeix un text escrit significatiu (tenint en compte els aspectes formals, lingüístics i discursius)


- Parlar--> Expressar el nostre pensament a trevés del llenguatge articulat de forma coherent, clara i amb correcció i adequació a la situació comunicativa


- Escoltar--> Comprendre un missatge a partir d'engegar un procés cognitiu de construcció del significat i d'interpretació d'un discurs pronunciat oralment.

Aquest últim terme m'ha fet pensar en el llibre que estem llegint Com parlar bé en públic, en el capítol 6 : Saber escoltar: una virtut rara. Ens explica que la comunicació és un canal de doble via, d'anada i tornada, i tan important com el que diu una persona és el que li respon l'altra. Ens reitera en moltes ocasions, que per arribar a ser un bon comunicador, és molt important saber escoltar. Com va dir Epícet: L'éssr humà té dues orelles i només una llengua perquè pugui escoltar el doble del que parla.