diumenge, 25 d’octubre del 2009

Competències lingüístiques

El dia 8 d'octubre, a la classse de gran grup, vàrem treballar les competències basiques de l'àmbit lingüístic, termes que són molt bàsics per al nostre dia a dia però que crec que és important de saber definir:

- Llegir --> És el procés mitjançant el qual comprenem un text escrit. Per tant podem dir que LLEGIR = COMPRENDRE.

- Escriure--> Procés através del qual es produeix un text escrit significatiu (tenint en compte els aspectes formals, lingüístics i discursius)


- Parlar--> Expressar el nostre pensament a trevés del llenguatge articulat de forma coherent, clara i amb correcció i adequació a la situació comunicativa


- Escoltar--> Comprendre un missatge a partir d'engegar un procés cognitiu de construcció del significat i d'interpretació d'un discurs pronunciat oralment.

Aquest últim terme m'ha fet pensar en el llibre que estem llegint Com parlar bé en públic, en el capítol 6 : Saber escoltar: una virtut rara. Ens explica que la comunicació és un canal de doble via, d'anada i tornada, i tan important com el que diu una persona és el que li respon l'altra. Ens reitera en moltes ocasions, que per arribar a ser un bon comunicador, és molt important saber escoltar. Com va dir Epícet: L'éssr humà té dues orelles i només una llengua perquè pugui escoltar el doble del que parla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada